Wat zijn Upgraded Refund Terms?

In deze handleiding lees je over Upgraded Refund Terms en hoe ze een voordeel zijn voor zowel organisatoren als bezoekers.

Je kunt Upgraded Refund Terms activeren voor al jouw ticketshops. Ticketkopers kunnen dan Upgraded Refund Terms aan hun bestelling toevoegen. Wanneer een ticketkoper met Upgraded Refund Terms niet meer op het evenement aanwezig kan zijn, vult die een formulier in om een terugbetaling aan te vragen. Dit proces staat los van normale terugbetalingen en vereist geen inbreng van de organisator.


Lees hier de volledige lijst Upgraded Refund Terms.

De Upgraded Refund Terms zijn niet van toepassing wanneer een evenement door de organisator wordt geannuleerd.


Wat is het voordeel voor organisatoren?

De belangrijkste reden is dat ticketkopers eerder geneigd zullen zijn tickets te kopen. De Upgraded Refund Terms houden in dat een ticketkoper een terugbetaling kan aanvragen wanneer ze een evenement niet kunnen bijwonen. Dit kan zijn omdat ze bijvoorbeeld ziek worden, een verwonding oplopen, of hun vlucht verstoord wordt. Upgraded Refund Terms zorgen voor een groter vertrouwen in de aankoop en leiden uiteindelijk tot hogere conversies.

Upgraded Refund Terms kunnen tot minder chargebacks leiden omdat mensen die de upgrade kopen eerder geneigd zijn om een claim in te dienen via het Upgraded Refund Terms formulier. Deze functie is vooral interessant wanneer je ticketkopers voornamelijk met PayPal of credit card betalen.

Als organisator heb je hiermee ook een goede reden om terugbetalingen af te wijzen wanneer een bezoeker zonder Upgraded Refund Terms niet aanwezig kan zijn op het evenement.

Wat is het voordeel voor ticketkopers?

Het is optioneel (opt-in), dus het blijft een vrije keuze om er gebruik van te maken. Voor ticketkopers die wat voorzichtiger zijn en onverwachte risico's willen vermijden is het ideaal. Bijvoorbeeld, wanneer een ticketkoper een tickets heeft voor een festival in het buitenland en zich zorgen maakt dat hun vlucht word geannuleerd.


Waar kunnen ticketkopers hun terugbetaling aanvragen?

Zodra een ticketkoper de Upgraded Refund Terms heeft gekocht voor hun order, voegen wij een extra onderdeel toe aan hun orderstatuspagina. Hierin kunnen ticketkopers hun Upgraded Refund Terms doorlopen en een aanvraag indienen door middel van een formulier.