Eventix x Instagram Music: Maak je line-up bekend

12 September, 2019 - 4 minuten leestijd

Instagram Music is vanaf nu beschikbaar in Nederland! Als je buitenlandse vrienden op Instagram volgt, heb je deze toepassing van Instagram ongetwijfeld voorbij zien komen. Als je dan probeerde om zelf muziek aan je Instagram Stories toe te voegen kreeg je het bericht ‘Instagram Music isn’t available in your region’. Tot vandaag.

Wat is Instagram Music?

Instagram Music is een toepassing van Instagram. Als je Instagram Stories gebruikt, ben je ongetwijfeld bekend met stickers; virtuele plakplaatjes die interactie met je volgers een impuls geven. Instagram Music is zo’n sticker die je aan een je verhaal toe kunt voegen.

Met de sticker is het mogelijk om een gedeelte van een soundtrack af te spelen. Nu denk je misschien dat alleen rechtenvrije muziek in de bibliotheek van Instagram Music beschikbaar is, maar het tegendeel is waar. Instagram profiteert namelijk maximaal van de deals die moederbedrijf Facebook met de grote muzieklabels Sony, Warner en Universal Group heeft gesloten. Hierdoor is veel muziek van Spotify beschikbaar voor Instagram Music.

Nu Instagram Music in Nederland beschikbaar, zijn de kleine linkjes van Spotify definitief verleden tijd. Sowieso niet gebruiksvriendelijk dat die linkjes links bovenin het scherm zichtbaar zijn, want de meeste mensen zijn rechtshandig. Je ziet hieronder het duidelijke verschil tussen een statische Spotify Link en de dynamische sticker van Instagram Music

spotify muziek delen

Instagram Music in een Gif

Hoe voeg ik Instagram Music toe aan Instagram Stories?

Er zijn 2 manieren om Instagram Music aan een Story toe te voegen. Maak een post die je aan je verhaal toe wilt voegen. Dit kan van alles zijn; een Boomerang, een video of een Superzoom. De vorm maakt voor het toevoegen van een muziek-sticker niet uit. Ga bovenin het scherm naar de optie ‘stickers’ en klik op ‘muziek’. Er verschijnt een bibliotheek waar je kunt kiezen uit de categorieën ‘Populair’, ‘Stemmingen’ en ‘Genres’. Uiteraard kun je ook zelf zoeken. Kies de soundtrack die je aan je verhaal toe wilt voegen en klik op ►. In onderstaande gif zie je hoe je een muziek-sticker aan een verhaal toevoegt:

hoe voeg ik een instagram sticker toe

De tweede manier is om onderin bij ‘Boomerang’ en ‘Superzoom’ naar links te swipen tot je bij ‘Muziek’ komt.

Bekendmaken van een line-up via Instagram Music.

Als festival, club of poppodium maak je op een gegeven moment de namen van een line-up bekend. Het is een ‘moment suprême’ waar muziekliefhebbers écht op zitten te wachten. Er zijn al diverse mogelijkheden om een line-up bekend te maken en Instagram Music voegt daar nog een optie aan toe. Hoe gaaf is het als je bij het bekendmaken van de namen, meteen een een klein stukje van de een plaat van de artiest kunt laten horen?

In plaats van een relatief dure promo video, biedt Instagram Music een goedkoop en snel alternatief om een line-up bekend te maken. Hieronder zie je hoe je een artiest bekend kunt maken:

Img

EVENTIX TIP: Laat weten dat je via Instagram Music de line-up bekend maakt

Laat via de evenementpagina op Facebook aan de potentiële bezoekers weten dat de line-up via Instagram Stories bekend gemaakt zal worden. Je maakt mensen nieuwsgierig en de kans is groter dat de line-up beter onthouden zal worden. Vergeet niet om na de bekendmaking via Stories de line-up toe te voegen aan ‘Info’ op de evenementpagina. Daarnaast kun je de ‘Line-Up Story’ toevoegen aan de hoogtepunten die op je Instagram profiel te zien zijn. Je voegt een Story aan een hoogtepunt toe door op ‘Uitlichten’ te klikken.

Heb je een vraag of feedback over Instagram Music, gebruik de chat rechts onderin je scherm. Wil je vandaag nog beginnen met tickets verkopen? Lees in het Eventix Help Centre hoe makkelijk je een ticketshop online zet!

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop