Eigenaar blijven van je gegevens: Zo houden wij de gegevens van jou en je bezoekers veilig

Jana Franck 5 June, 2024 - 3 minuten leestijd

Recente berichten over mogelijke datalekken bij de verkoop van tickets voor evenementen onderstrepen weer eens hoe belangrijk een goede databeveiliging is. Eventix heeft de veiligheid van jouw gegevens en die van je bezoekers hoog in het vaandel staan. Als je tickets verkoopt via Eventix, dan ben jij de eigenaar van je gegevens. Hoe kunnen we nu samen die gegevens het beste kunnen beschermen? In deze blog lees je de stappen om ervoor te zorgen dat jouw gegevens zo goed mogelijk beschermd zijn.


Disclaimer: Met genoeg tijd en middelen kan bijna elk systeem gehackt worden. Hoe complexer een systeem is, hoe groter de kans dat er een zwakke plek kan worden gevonden door kwaadwillenden. We zijn constant alert om dergelijke zwakke plekken op te sporen en tegen te gaan, maar dit is een proces dat nooit is afgerond en voortdurend in ontwikkeling blijft.


Geen account nodig (Single Sign-On)

Als je een ticket koopt bij Eventix, hoef je geen account aan te maken. Dit betekent dat we geen wachtwoorden opslaan op onze servers, waardoor het risico op ongeautoriseerde toegang tot je persoonlijke gegevens aanzienlijk wordt beperkt. Het veelvoorkomende probleem van hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere websites is namelijk een van de belangrijkste redenen dat je gegevens kwetsbaar zijn voor mensen met minder goede bedoelingen.


Beveiligde verwerking van betalingsgegevens

Bankrekening- of creditcardgegevens worden nooit door ons opgeslagen op onze servers. Onze Payment Service Provider behandelt en bewaart deze gevoelige gegevens veilig op streng beveiligde servers. Dit betekent dat al je gevoelige gegevens beveiligd worden door de meest geavanceerde beveiligingsmaatregelen. Meer informatie over de gegevens die onze Payment Service Provider opslaat, vind je hier.


Beveiligde opslag in de cloud

Al onze gegevens worden opgeslagen op beveiligde cloudservers. Deze servers zijn beveiligd met geavanceerde beveiligingsprotocollen tegen ongeautoriseerde toegang en mogelijke inbreuken, dus je weet zeker dat je gegevens altijd veilig zijn.


Twee-factor-authenticatie (2FA)

De accounts van onze organisatoren maken gebruik van twee-factor-authenticatie (2FA). Deze extra beveiligingslaag zorgt ervoor dat, zelfs als een wachtwoord wordt gekraakt, ongeautoriseerde toegang nog steeds wordt voorkomen door een tweede vorm van verificatie te vragen. Meer over 2FA.


Actieve bot-beveiliging

Onze ticketshops zijn uitgerust met actieve bot-beveiligingsmaatregelen tijdens de piekverkoop. Zo wordt gewaarborgd dat de ticketverkoop eerlijk en veilig verloopt, en wordt voorkomen dat geautomatiseerde systemen onrechtmatig tickets kopen of toegang krijgen tot persoonlijke gegevens.


Veilig doorverkopen met TicketSwap en Tixel

Elk ticket dat via Eventix wordt verkocht, kan veilig worden doorverkocht via TicketSwap of Tixel. Dankzij SecureSwap wordt elk ticket onmiddellijk ongeldig zodra het van eigenaar wisselt. Het systeem vervangt het ticket vervolgens door een volledig nieuw ticket, met een nieuwe unieke barcode.. Zo garanderen we dat de doorverkoop van tickets veilig verloopt en dat er alleen geldige tickets in omloop zijn. Meer over veilig doorverkopen.


Afscherming van gegevens binnen de werkomgeving

Bij Eventix hanteren we strikte procedures voor interne gegevensbescherming. Zo maken we gebruik van toegangsmanagement op basis van functie, two-factor authentication, versleuteling van gegevens en beveiligde opslag in de cloud. Verder is onze werkomgeving beschermd tegen datalekken dankzij fysieke beveiligingsmaatregelen, beveiligde apparaten en een uitvoerig incidentenbestrijdingsplan.


Uiteraard blijven hackers en datalekken altijd een potentieel risico, maar bij Eventix doen we er alles aan om dergelijke incidenten te voorkomen. Bij Eventix staat jouw veiligheid op de eerste plaats. We monitoren voortdurend onze beveiligingsprocedures om er altijd zeker van te zijn dat jouw gegevens worden beschermd, zodat je zonder zorgen een evenement kunt organiseren en je bezoekers met een gerust hart een ticket kunnen kopen.


Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen via info@eventix.io.

Begin direct

Ontdek alle mogelijkheden en start vandaag nog met het verkopen van tickets!

Maak jouw ticketshop