Hoe stel ik twee-factor authenticatie (2FA) in?

In deze handleiding lees je hoe je twee-factor authenticatie (2FA) instelt voor je Eventix-account.

Authenticatie met twee factoren voegt een tweede beveiligingslaag toe aan je account. Door je identiteit te verifiëren met een tweede factor (je mobiele telefoon) kan niemand anders dan jij inloggen, zelfs niet als ze je wachtwoord weten.

Waarom zou ik 2FA instellen?

Wachtwoorden zijn steeds makkelijker te kraken. Ze worden gelekt, gestolen, geraden of gehackt. Wanneer 2FA is ingeschakeld voor je Eventix-account, kan een hacker die je inloggegevens te pakken krijgt (via een phishingaanval of datalek bijvoorbeeld), geen toegang tot je account krijgen zonder de tweede factor. Dit maakt het bijna onmogelijk voor hackers om toegang te krijgen tot je account en helpt de persoonlijke en financiële informatie van je bedrijf te beschermen.

Hoe activeer ik 2FA?

1. Ga naar het dashboard (app.eventix.io).

2FA kan niet worden ingesteld via het 'Classic Dashboard', alleen via het nieuwe Dashboard

2. Klik rechtsboven op je initialen of profielfoto om verder te gaan.

3. Klik op 'Jouw profiel'.

4. Klik op het tabblad 'Beveiliging' aan de linkerkant van het scherm.

5. In het grijze vak bovenaan zie je de instellingen voor twee-factor authenticatie. Klik op 'Open' om het menu uit te klappen.

6. Om twee-factor authenticatie te activeren, klik je op de blauwe knop 'Instellen' naast de optie Authenticator app.

7. Vervolgens moet je de QR-code scannen met een authenticator app op je telefoon. Als je nog geen authenticator app hebt, kun je er een downloaden voor iOS of Android.

8. Zodra je de code hebt gescand in je authenticator app, klik je op 'Volgende'.

9. Vervolgens moet je zowel je wachtwoord als de zescijferige code van je authenticator-app invoeren. Zodra je de gegevens hebt ingevoerd, klik je op ‘Valideren & inschakelen’.

EVENTIX TIP:

Houd er rekening mee dat deze code een TOTP (Time-based one-time password) is en elke 30 seconden verandert. Als je te lang wacht met valideren en inschakelen, moet je een nieuwe code invoeren.

10. Je krijgt daarna een lijst met Recovery codes te zien. Zorg ervoor dat je deze codes opschrijft of kopieert naar een veilige locatie, want ze bieden noodtoegang tot je account (voor het geval je bijvoorbeeld je telefoon en de toegang tot je authenticator-app verliest). Zodra je de herstelcodes hebt opgeslagen, klik je op ‘Doorgaan’.

11. Je hebt nu je twee-factor authenticatie geactiveerd. De volgende keer dat je inlogt, wordt je gevraagd om naast je wachtwoord ook de code van je authenticator app op te geven.

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@eventix.io