Hoe maak je Appic tickets aan?

Ontdek hoe je je tickets en barcodes kunt delen met Appic

Appic heeft barcodes nodig om de integratie met jouw Eventix tickets mogelijk te maken. Om dit proces correct in te stellen moeten er een aantal stappen worden genomen.

Stap 1: Maak een nieuw ticket aan

1. Ga naar je Eventix dashboard

2. Ga naar het evenement waarvoor je Appic tickets wilt aanmaken

3. Ga naar je tickets binnen dit evenement

4. Maak een nieuw ticket aan met de naam 'APPIC', stel de prijs in op €0,- en stel een onbeperkte capaciteit in*

5. Klik op ‘Opslaan’

*Als je een geavanceerd evenement hebt, zorg er dan voor dat je contact opneemt met je Customer Success Manager. Dit is mede om ervoor te zorgen dat het product aan het ticket wordt gekoppeld.

Stap 2: Barcodes aanmaken met de gastenlijst

1. Ga naar ‘Gastenlijst’ binnen je Eventix dashboard

2. Klik op ‘Gasten uitnodigen’

3. Kies het evenement waarin je de Appic tickets hebt aangemaakt

4. Selecteer het Appic ticket

5. Voer het aantal barcodes in dat je wilt ontvangen

6. Voeg binnen de instellingen de volgende informatie toe:

• Naam: APPIC

• Tweede naam: Eventix

• E-mail: info@beappic.com

• Zorg ervoor dat het maken van pdf's en het verzenden van e-mails niet is geselecteerd

7. Blijf op dit scherm terwijl de barcodes worden gegenereerd

8. Zodra het klaar is en de pop-up verschijnt, klik je op ‘Download’ om het Excel-bestand met de barcodes te krijgen

9. Je kunt dit bestand nu naar je contactpersoon bij Appic sturen

Stap 3: Maak een export aan (optioneel)

Heb je te snel geklikt en is de pop-up verdwenen? Dan kun je in plaats daarvan een export maken van de Appic tickets. Volg hiervoor de volgende stappen:

1. Klik in het dashboard op de knop 'Tools' aan de linkerkant

2. Klik op ‘Exports’

3. Maak een nieuwe export aan (rechtsboven in je scherm)

4. Selecteer het evenement

5. Het is belangrijk dat je het juiste type selecteert (dat is 'Orders & tickets')

6. Selecteer het type XLSX of CSV

7. Download de export

8. Kies binnen de export de kolom met de ticketnaam en zorg er dan voor dat je alleen de Appic tickets selecteert

9. Selecteer de barcodes van de Appic tickets en kopieer ze naar een ander Excel bestand

10. Stuur dit Excel-bestandje naar je contactpersoon bij Appic

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via info@eventix.be.