Hoe verstuur ik een gratis ticket naar een bezoeker?

Lees hier hoe je trouwe bezoekers op de gastenlijst kunt zetten en hen een gratis ticket kunt sturen.


Als organisator van een evenement kan het voorkomen dat je een bezoeker op de gastenlijst wilt plaatsen. Bezoekers van partijen waar je mee samenwerkt, een fotograaf die je evenement vakkundig in beeld brengt of een winactie die je als troef gebruikt.

EVENTIX TIP
Gratis tickets die bezoekers op TicketSwap willen plaatsen, zullen worden geweigerd. Houd hier rekening mee bij het verzenden van de gratis tickets en communiceer het aan de ontvangers om eventueel misbruik te voorkomen. 


Wil je (veel) meer mensen op de gastenlijst zetten? Lees dan deze handleiding waarin we uitleggen hoe je op een makkelijke manier veel mensen op de gastenlijst kunt plaatsen.

Hoe verstuur ik een gratis ticket naar een bezoeker?

1.
Ga naar het 'Dashboard', ga vervolgens naar ‘Gastenlijst’ in het menu en klik op ‘Gasten uitnodigen’.

2. Kies het evenement waarvoor je bezoekers op de gastenlijst wil plaatsen. Je ziet nu het overzicht van welke tickets er voor het geselecteerde evenement beschikbaar zijn (Early Bird, Regular etc.).

3. Je kunt nu het ticket selecteren waarvoor je een bezoeker op de gastenlijst wilt plaatsen. Onderaan zie je wel de ticketprijs, maar die wordt niet in rekening gebracht bij de bezoeker. 

4. Klik op ‘Volgende’, je kunt nu de gegevens van de bezoeker die je op de gastenlijst wilt plaatsen invullen.

5. Verder zie je het kopje ‘Bezoekersvraag toevoegen’. Door hierop te klikken kun je informatie per ticket toevoegen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld de naam op het ticket wilt controleren aan de deur. In het Gifje hieronder zie je hoe je dat kunt doen. Deze informatie wordt ook meegenomen wanneer je een export van je tickets maakt, wat weer handig is voor je klantenbestand.

EVENTIX TIP
Ben je nog niet bekend met bezoekersinformatie? Lees dan de eerder geschreven handleiding waarin we het gebruik van bezoekersinformatie uitgebreid toelichten.


Bedankt voor het lezen! Mocht je vragen of feedback hebben over deze handleiding, neem contact op via de chat of info@eventix.io.