Hoe werkt de live check-in?

Ga aan de slag met de live check-in en krijg tijdens je evenement inzicht over het aantal gescande tickets.


Tijdens je evenement kun je zien hoeveel bezoekers er binnen zijn en hoeveel bezoekers je nog mag verwachten. We geven je dat overzicht door middel van de ‘live check-in’. Wanneer je losse tickets aan de deur verkoopt, geeft de live check-in aan voor hoeveel bezoekers je nog de blauwe loper uit mag rollen. Zo voorkom je dat je over de maximale capaciteit van je terrein of locatie gaat.

Hoe werkt de live check-in?

1.
Ga naar jouw 'Dashboard', klik op ‘Entree management’ en vervolgens op ‘live check-in’. 

2. Je komt in de omgeving waar je het evenement waarvoor je de live check-in wilt zien. Selecteer het evenement door in het dropdown-menu op het evenement te klikken.

3. Bij het kopje ‘Tickets’ zie je het overzicht van de verschillende tickets die bezoekers voor het evenement hebben gekocht. Dit tabel hebben we verdeeld in vijf verschillende rijen.

Naam: De naam die jij aan een ticket hebt gegeven. Nog niet bekend met het aanmaken van een ticket? In deze handleiding leer je alles over het aanmaken en instellen van een ticket.

Verkocht: Hoeveel tickets zijn er verkocht?

Ingecheckt: Het aantal bezoekers dat zijn ticket heeft laten scannen.  

Expected: Aan de hand van het aantal ingecheckte bezoekers, zie je hoeveel bezoekers je kan verwachten.

Ratio: De ratio geeft het percentage ingecheckte/verkochte tickets aan.

4. Het kan voorkomen dat tijdens het scannen van tickets je scherm rood kleurt, omdat het ticket op wat voor manier dan ook gescand is. Je kunt controleren of een ticket al gescand is door naar ‘Scan Actions’ te gaan.

5. Er verschijnt een overzicht met alle tickets. Je kunt een controle uitvoeren door naast de barcode op het vergrootglas te klikken. Voer in het veld de barcode van het ticket in, vervolgens krijg je dat specifieke ticket te zien en weet je of het ticket al gescand is. Je vindt een barcode onderaan de QR-code.


Bedankt voor het lezen! Mocht je vragen of feedback hebben, neem contact op via de chat op via info@eventix.io.