Hoe vergelijk je demografische gegevens?

Met het vergelijken van gegevens krijg je inzicht over waar je bezoekers vandaan komen en pas je met die kennis je advertenties aan.


Creëer een persoonlijke band met je bezoekers, weet waar ze zijn, wat ze aan het doen zijn. Met deze kennis kun je veel gerichter gaan adverteren en schiet je met scherp.

Het vergelijken van demografische gegevens is belangrijk bij het achterhalen wie jouw daadwerkelijke doelgroep is. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om erachter te komen of je in een bepaalde stad het gewenste aantal tickets hebt verkocht en welke vervolgstappen je wilt nemen met betrekking tot je marketing.

Hoe werkt het vergelijken van demografische gegevens?

1. Ga naar het Dashboard, klik op ‘Tools’ en vervolgens op ‘Vergelijk demografie’.   

2. Je komt in het menu waar je kunt bepalen welke evenementen en welke tickets je wilt gaan vergelijken. Bepaal de eerste dataset (welk evenement, welke tickets), geef de dataset een duidelijke naam en kies de tickets die je wilt vergelijken. Je kunt er ook voor kiezen om alle tickets mee te nemen in de vergelijking. Als je dit wilt klik je op ‘Toggle hele pagina’ rechts onderin.

EVENTIX TIP: Je kunt hier ook kiezen tussen evenementen uit het ‘Verleden’ en de ‘Toekomst’. Zo kun je evenementen die geweest zijn vergelijken met aankomende evenementen.

3. Herhaal stap 2 en selecteer het evenement en de tickets dat je met de eerste dataset wilt gaan vergelijken. Als je tevreden bent over de datasets, klik je op ‘Selecteer demografie’

4. Hier ga je datgene wat je tussen de 2 datasets wilt vergelijken selecteren. Ik wil graag weten wat de leeftijd is, welk geslacht mijn bezoekers hebben en uit welke specifieke stad mijn bezoekers komen. Klik op het dropdown-menu en selecteer de opties die je wilt zien.

5. De laatste stap: het analyseren van de geselecteerde data. Klik op ‘Analyseer data’. Als je dit gedaan hebt verschijnen er verschillende tabellen die je het overzicht geven over datgene wat je wilt weten.

EVENTIX TIP: Je kunt het vergelijken van demografische gegevens nóg specifieker maken. Dit doe je door een ‘Bezoeker filter toevoegen’ toe te voegen aan een afzonderlijke dataset. Hiermee filter je datgene wat je wilt weten uit de data van die dataset, bijvoorbeeld een specifieke stad of een bepaalde leeftijd. Dit is handig als je de ticketverkoop in specifieke steden met elkaar wilt vergelijken.

Succes met het vergelijken van demografische gegevens! In deze handleiding hebben we twee datasets geselecteerd, maar je kunt er uiteraard meer kiezen. 

Mocht je vragen of feedback hebben over het vergelijken van demografische gegevens, laat het ons weten in de chat of stuur een mail info@eventix.io.